A férfiakat boldogabbá teszi az egyéjszakás kaland, mint a nőket

    
      Anna Campbell pszichológus kutatása szerint a férfiak közül sokkal többen érzik magukat  boldognak egy egyéjszakás kaland után, mint a nők közül. Internetes kutatásában 1743 férfit és nőt kérdezett meg arról, hogy hogy érzik magukat egy egyéjszakás kaland után. A férfiak 80 százaléka pozitívan gondolt vissza az eseményre; magas fokú kielégülésről és jó közérzetről számolt be. Ezzel szemben a nőknek mindössze 54% - a érzett hasonlóan.
       Campbell szerint mindez annak a bizonyítéka, hogy az evolúció nem az egyéjszakás kalandokra "teremtette" a nőket. A férfiak számos nőt képesek megtermékenyíteni, a nők számára viszont fontosabb a minőség, mint a mennyiség. Campbell szerint a nők számára fontos a partner támogatása, ezért vigyázniuk kell arra, hogy partnerük nehogy azt higyje, hogy más férfi utódját neveli. Evolúciós szempontból tehát nem áll érdekükben az alkalmi, futó kalandok keresése - ezért azok nem is okoznak számukra akkora örömöt.

Forrás: http://www.springerlink.com/content/200557qu080hr117/?p=a18de4211152436fb8de77d93b34700c&pi=2
 

Agyunk gyorsabban észleli a boldog arckifejezést, mint a szomorú arckifejezést

     Egy frissen publikált kutatásban a résztvevőknek 100 miliszekundumig (0,1 másodperc) villantottak fel különböző érzelmeket kifejező arcokat. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy milyen gyorsan azonosítjuk a különböző érzelemeket az arcokon. Az eredmények szerint sokkal gyorsabban azonosítjuk a boldog (vagy meglepett) arckifejezést, mint a szomorú vagy félelmet kifejező arcokat.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagkutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr121199201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása